Bakan Şimşek uyarmıştı... Maliye harekete geçti: Eski POS cihazlarına ceza
28 Ekim 2024 Pazartesi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, POS cihazı ve yazar kasanın birleştiği yeni nesil ödeme cihazlarına geçmeyen mükelleflere ceza uygulayacak. . . .
Bakan Şimşek uyarmıştı... Maliye harekete geçti: Eski POS cihazlarına ceza
Bakan Şimşek uyarmıştı... Maliye harekete geçti: Eski POS cihazlarına ceza

Hazine ve Maliye Bakanlığı, POS cihazı ve yazar kasanın birleştiği yeni nesil ödeme cihazlarına geçmeyen mükelleflere ceza uygulayacak. Eski POS'ları kullananlara 20 bin liraya kadar, bankalara da 200 bin lira ceza kesilecek. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Şimşek ise, "Eski nesil EFT-POS cihazı kullanmaya devam eden mükelleflere ve cihazları değiştirmeyen banka ve ödeme kuruluşlarına ceza kesilecek." dedi.

Bakan Şimşek uyarmıştı... Maliye harekete geçti: Eski POS cihazlarına ceza
Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede gaza basan bakanlık, fiş ve fatura gibi mali belgelerin doğru düzenlenmesi ile kartla ödeme imkanlarının genişletilmesi için aldığı tedbirleri uygulamaya başladı.

Bakanlık 2013 yılında POS cihazları ile yazar kasaları birleştirilerek yeni nesil ödeme kaydedici cihazları devreye almıştı.Yeni nesil ödeme cihazları ile ödemelerde fiş/fatura bütünleşik olarak tek belge şeklinde düzenlenmeye başladı.

Suistimaller engelleniyor

Seyyar POS'lar üzerinden yapılan ödemelerin kayıt dışında kalması, bu cihazlar üzerinden mevzuata aykırı borç para verilmesi ya da fiş veya faturaların satış yapılan kişilerden farklı kişiler adına düzenlenmesi gibi suiistimallerin engellenmesi sağlandı.

Süre bitti, denetimler ve cezalar başladı

Bakanlık 11 yıllık dönüşümü tamamlamak için 30 Aralık 2023'te yayımladığı tebliğ ile mükelleflere  1 Temmuz 2024'e kadar zaman vermişti.

Bankalara yazı, mükelleflere mektup

Bakanlık, mükelleflerin değişikliğe gitmediğini tespit edince harekete geçerek, tüm banka ve ödeme kuruluşlarına yazı yazdı. Yazıda, perakende mal ve hizmet sunan işletmelere geçmişte hatalı olarak verilen seyyar EFT-POS cihazlarının kullanımına son verilmesi, mükelleflerden bu cihazların alınması ve bunlar yerine yeni nesil ödeme kaydedici cihazların ya da güvenli mali uygulama sistemi bulunan cihazların verilmesi talep edildi.(Dünya)
REKLAM ALANI
3- O yıllara duyulan özlemin, o yılların sesi olmuş usta sanatçılarla ve onların eserleriyle bir nebze olsun giderildiği gecede, yakın zamanda kaybettiğimiz Edip Akbayram ve Volkan Konak da şarkılarıyla anıldı.
REKLAM ALANI
Taşıt Tanıma (TTB) Montaj İşlemlerini en geç 30 Nisan 2025 tarihine kadar tamamlamaları zorunludur.
Şirketlerde, “Kâr payı mı dağıtılsın, huzur hakkı mı ödensin?” sorusu sıkça günde­me gelir. Her ikisi de stopaja tabidir ve bir sonraki yıl . . . .
Firmamız İKTİSADİ DAYANIŞMA tarafından Sadece Abonelerimiz İçin Hazırlanan İktisadi Haber Dayanışma Haber Portalı Programımızı bilgisayarlarına atılan format tan dolayı Kaybedenler,
2025 Yılı Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) Limit Artışları ve Çağrı Dönemi Hakkında
Sanayi Siciline Kayıtlı Firmalar Yıllık İşletme Cetveli’ Ni 30/04/2025 Tarihine Kadar Vermeleri Gerekir
Geçen yazımda uyumlu mükelleflere tanınan vergi indiriminden yararlanma koşullarını aktarmış, idari anlayış ile yargı anlayışı arasında . . . .
Geçen haftaki yazımızda Kurumlar Vergisi beyanında ihtirazi kayıt konuları üzerinde durmuş, bu hafta enflasyon düzeltmesi konusundaki . . .
Battalgazi Malmüdürlüğü Bünyesinde Bulunan Bağlı Vergi Dairesinin Kapatılması Nedeniyle Hizmet Kesintisi Yaşanabilecek Vergi Daireleri Hakkında Duyuru
Mal ve hizmet alımları ve borçlanmalarda fiyatlamalar (transfer fiyatlaması) vergi avantajı sağlayacak şekilde ayarlanabilmektedir.
Konya Mali Müşavirler Odası üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. 2024 Yılı Kurumlar Vergisi . . .
Vergi aflarının adaletsizliklere yol açtığı, vergilerini dürüst ve zamanında ödeyen mükelleflerin cezalandırılması sonucunu verdiği, . . .
Ülkemizde, bir tasarruf ve yatırım kül­türü haline gelen altının yüzde 80’i kayıt dışı (yastık altı) olduğu, bunun yak­laşık 4 bin 500 ton ve . . . .
Son yıllarda ülkemizde ekonomik koşullar öyle ağırlaştı ki, toplumun geniş kesimleri yüksek enflasyonun getirdiği artan fiyatlarla mücadele . . .
2024 Yılı Kurumlar Vergisi Beyanında Özellikli Durumlar
Vergi Usul Kanunu’nun 323. maddesine göre tahsili mümkün olmayan bir alacağın şüpheli alacak karşılığına konu edilerek vergi matrahının. . . .
Gelir vergisinde yıllık beyanname verme süresi bugün sona eriyor, kurumlar vergisinde ise 1 Nisan’da başladı. Kurumlar vergisi mükellefleri . . .