Başkan Adayı Erat'la MİNİ Söyleşi
08 Nisan 2026 Çarşamba
08 Nisan 2023 te Yapılan Seçimler Neden İPTAL Aşamasına Geldi? Ve şuan . 30 Nisanda Bu Seçimlerinde İptal Olma Durumu Var Ne Dersiniz?
Başkan Adayı Erat
Sümer ; 08 Nisan 2023 te yapılan seçimler neden İPTAL aşamasına geldi? Ve şuan istinafta. Kazansanız da, kaybetseniz de 30 Nisanda bu seçimlerinde iptal olma durumu var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Başkan Adayı Erat'la MİNİ Söyleşi

İstanbul Yüksek Ticaret Ve Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F Mezunları Derneği İstanbul Şubesi Başkan Adayı Bayram Erat'la Mini Söyleşi.

"45. Olağan Seçimli Genel Kurul " Öncesi Genel Yayın Yönetmenimiz Nusret Sümer Sordu, Başkan Adayı Bayram Erat Cevap Verdi.

İki Bölüm Halinde Yapmış Olduğumuz Söyleşide Aşağıda Başlıklar Masaya Yatırıldı.

-----------------------------------------------------------------------------

Bayram Erat kimdir biraz kendinizden bahseder misiniz?  Bayram Erat Kimdir ? Neler Yapar ?


 11 Nisan 2026 cumartesi günü yapılacak olan seçimli genel kurulda başkanlığa adaysınız, Üyeler size neden oy vermeli ?

 Seçilirseniz Meslek mensuplarına veya Dernek üyelerine ne gibi hizmetler vermeyi düşünüyorsunuz?

Cıvıl olan ve haftanın 7 günü üyelerine hizmet veren lokaliniz neden belirli günlerde hizmet veremeye ve küçülmeye gitti? Kısacası eski canlılığı neden yok?

Sultanahmet teki Ana binanızın başka bir kuruluşa   (özel üniversiteye) devredilmesi hakkında neler söylemek istersiniz ? Ana binanızı (Rektörlük) tekrar kazanma şanşınız var mı? Her hangi bir girişimde bulundunuz mu ? Bundan sonraki yol haritanız ne olacak?



23 Eylül 2021 yapılan seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına aday olmuştunuz 7 oy farkla seçimleri kaybetmiştiniz. O günden bu tarafa neler değişti de tekrar aday olma gereksinimi duydunuz ?

 Aidat borcu olan üyelerinizin bu seçimlerde oy kullanamayacakları açıklandı.  Bunu nasıl kontrol altına alabileceksiniz ? Seçim güvenliği ile neler yaptınız ? Yani borcu olan üyelerde oy kullanırlarsa bunu nasıl kontrol edebileceksiniz ?




 Edindiğimiz bilgiye göre;  750 olan hazirunun 1027 lere hatta daha fazla sayılara ulaştığını öğrenmiş bulunuyoruz. 08 Nisan 2023 te yapılan seçimler neden İPTAL aşamasına geldi? Ve şuan istinafta. Kazansanız da, kaybetseniz de 30 Nisanda bu seçimlerinde iptal olma durumu var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

 Derneğinizde meslek mensuplarından tutun, okulunuzdan mezun olup ta çeşitli dallarda görev yapan üyeleriniz var. Yönetim, denetim ve disiplin kurulu adaylarınız kimlerden oluşmakta. Tanıtım mahiyetinde bilgi verir misiniz?

 2023 Yılında Yapılan Tüzük Değişikliği Hakkında Bilgi Verir misiniz? Neler Yapıldı, Neler Yapılmadı?

Ayrıca seçimlerde İktisadi Dayanışma adına başarılar dilerim. Yıllardır hep siz meslek mensupları ile adeta et tırnak gibi olduk. Biz İKTİSADİ DAYANIŞMA hakkında görüş ve düşünceleriniz alabilir miyim?


SÖYLEŞİ VİDEOLARIMIZ İKİ BÖLÜM HALİNDE AŞAĞIDA BİLGİNİZE SUNULMUŞTUR.

---------------------------------------------------------------------------------------
BİRİNCİ BÖLÜM
-----------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------------

İKİNCİ BÖLÜM
---------------------------------------------------------------------------------------


REKLAM ALANI
>
Türkiye’de e-dönüşüm denildiğinde çoğu kişinin aklına teknik bir tercih geliyor: Hangi yazılım daha hızlı, hangi panel daha kullanışlı, . . . . .
Maliye dediğimizde aklımıza bütçe gelir. Bütçe ise esas itibarıyla gelirler ve giderlerden oluşur. Türkiye’de bütçedeki gelirlerin %90’a yakını . . . .
Finansal kararlar çoğu zaman zamanın matematiği üzerine kurulur. Nakit akışları projekte edilir, iskonto oranları uygulanır ve gelecekteki .. . . .
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle, kamu hizmetinin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. . . . .
Kurumlar vergisi beyan dönemi baş­lamış bulunmaktadır. Beyannamede mahsup edilecek unsurlardan biri de “Geç­miş Yıllar Zararı” dır. . . . .
Kurumlar Vergisi mükelleflerinin 2025 yılı kurum kazançlarını 20206 yılı Nisan ayı sonuna kadar (1-30 Nisan)yıllık kurumlar vergisi . . . .
Umarım yasa koyucu, konunun düzenlenmesini, alelacele hazırlanarak son günlerde çıkacak bir torba kanuna sıkıştırılmış bir düzenlemeye . . .
Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.. . . . .
08 Nisan 2023 te Yapılan Seçimler Neden İPTAL Aşamasına Geldi? Ve şuan . 30 Nisanda Bu Seçimlerinde İptal Olma Durumu Var Ne Dersiniz?
3 Nisan 2026 tarihli Resmi Gazete'de 2025/94 Esas ve 2026/11 sayılı ve Karar Tarihi 15.1.2026 olan Anayasa Mahkemesi Kararı yayımlandı.
Dijital çağa girdiğimiz süreçte her şey hızlı ilerliyor. Neredeyse her işlemimizi bankaya ya da kuruma gitmeden, elektronik ortamda bir tuşla . . . .
Vergi Usul Kanununda yer alan düzenlemelere dayanarak GİB tarafından oluşturulan ve gelir idaresinin yanı sıra, gümrük idaresi, trafik . . . .
2014-2018 dönemi Genel Başkanı Hikmet Kabuk' tan Yüksek Ticaretlilere Özel Mesaj
Meclis’e 2 Mart’ta sunulan “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” 2 Nisan itibarıyla Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.
(Revize Edilmiş) son yıllarda gerek kentsel dönüşüm kapsamında gerek se, deprem sonrası . . . .
TCMB’nin yayımladığı Mart Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’na göre tüketici fiyatları aylık yüzde 1,94 artarken, yıllık enflasyon 0,66 puan . . . . .
Türkiye’de şirketler hukuku bakımından son yılların en kritik değişikliklerinden biri, anonim şirketlerde asgari sermaye tutarının artırılması oldu.
MÜMAD1883+ Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Hoş Geldin İlkbahar . . . .