İZSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Adayı İşletme Bilim Uzmanı SMMM Erhan YAŞAR Üyeleirini Demokrasi şölenine davet etti.
12 Nisan 2025 Cumartesi
İZSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Adayı İşletme Bilim Uzmanı SMMM Erhan YAŞAR Üyeleirini Demokrasi şölenine davet etti.
İZSMMMO Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Adayı İşletme Bilim Uzmanı SMMM Erhan YAŞAR Üyeleirini Demokrasi şölenine davet etti.

İZSMMMO 25.SEÇİMLİ OLAĞAN GENEL KURULUNDA BAŞKAN ADAYI ERHAN YAŞAR konuşmalarına şöyle devam etti.

Bildiğiniz gibi 2022 Mayıs Seçimlerinde sandıkla son verdiğiniz 32 yıllık saltanatı, 20 ay sonra masa başında, hukuka aykırı kararlar alarak Demokrasiyi ve sandığı hiçe sayarak geri getirmeye çalıştılar. Ancak bu dönem Meslektaşımız 32 yıllık söylemlerine aykırı davranan ve Demokrasiyi kabullenemeyen bu anlayışa en güzel cevabı sandıkta daha güçlü vererek! Bir daha bu tür saygınlığı zedeleyen davranışların önünü kesecektir. 

Bu dönem özellikle şunu konuşmalıyız.
  • -Bir işverene bağlı çalışan Meslektaşlarımızkn özlük haklarını iyileştirmeliyiz.
  • -TÜRMOB’ ta SMMM bir Başkan seçmek için gerekli çalışmaları yapmalıyız.
  • -İşlevsel bir Oda Meclisi kurmalıyız.
  • -5/4 diye tabir ettiğimiz Temsilde Adaletsizliğe son vermeliyiz.
  • -Oda Üst Kurullarında Kadın, Genç ve Üstadlarla harmanlanmış Temsilde Adaleti sağlayacak kurullar oluşturmalıyız.
  • -Haksız Rekabetle etkin mücadele ile son vermeliyiz.
  • -Mesleğin saygınlığını arttıracak daha Akademik çalışmalar yapmalıyız.
  • -Yeni Ruhsat alan Meslektaşlarımıza daha fazla iş alanı açmalıyız.
  • -Uzmanlık alanları eğitimleri ile Uzmanlık sertifikasyonu sağlamalıyız.
  • -Ofis standartlarında puan usülü ile defter sınırlaması getirmeliyiz.Kapasite dışı hizmeti engellemeliyiz.
  • -Meslektaşlarımızın Uluslararası çalışmalarda ve iş hayatında daha etkin yer alması için Yeşil Pasaport imkanlarını sağlamalıyız.
  • -Odalarda ve TÜRMOB da her yıl Delegeler ile Mali Genel Kurul yapmalıyız.
  • -Daha Eşit, Daha Adil, Daha Demokratik bir sistem ile kişilerin değil, Üyelerin ihtiyaçlarını karşılayan Meslek Odaları anlayışını inşaa etmeliyiz.
Bu duygu ve düşünceler ile Başkan olduğu takdirde Meslek ve Meslektaş için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada daha etkin bir mücadele ortaya koyacağını beyan eden Erhan YAŞAR Genel Kurul zamanı, ilgili gündem maddeleri ve seçim yerine ilişkin bilgilere değindi.

Gündem maddeleri şu maddelerden oluştu: 

GÜNDEM:
  • 1-Açılış ve Başkanlık Divanı'nın Seçimi,
  • 2-Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Divan’a Genel Kurul Tutanaklarının imzalanması yetkisinin verilmesi,
  • 3-Seçime katılacak Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu ile Birlik Genel Kurul Temsilciliklerine Gruplardan aday olacak kişilerin adaylığa ilişkin dilekçelerinin grup listesine eklenerek, Bağımsız Aday olacak kişilerin adaylığa ilişkin dilekçelerinin Divan’a verilmesi süresinin başlatılması,
  • 4- Oda Başkanının açılış konuşması,
  • 5- Konukların tanıtılması ve konuşmaları,
  • 6- Divan’a bildirilen seçime katılacak Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu Adaylarının ve Birlik Genel Kurul Temsilcilikleri listeleri ile Bağımsız Adayların okunması, oy pusulasındaki yerlerinin kura ile tespiti,
  • 7- Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Kesin Hesap Raporu ve Denetleme Kurulu Raporlarının okunması ve görüşülmesi,
  • 8- Yönetim ve Denetleme Kurullarının ayrı ayrı ibrası,
  • 9- Taşınmaz alınması, satılması ve bunlara ilişkin her türlü tasarrufta bulunulması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi,
  • 10. Gerekmesi halinde Özel ve kamu bankalarından kredi almak ve kullanmak, bu amaçla rehin ve ipotek vermek her türlü sözleşme imzalamak, taşınmazlar üzerinde her türlü hukuki ve mali tasarrufta bulunmak, ipotek vermek, ipotek almak, ipoteği kaldırma işlemleri için Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi,
  • 11.Bütçe Önerisinin görüşülüp karara bağlanması,
  • 12. Oda faaliyetlerine ilişkin Yönergelerin görüşülmesi,
  • 13. Odamız mülkiyetinde bulunan İzmir ili, Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 1002 Ada, 1 Parsel, Pafta No:79, 1003 Ada, 1 Parsel, Pafta No:79 taşınmazların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yeniden inşa edilmesi hususunda Genel Kurul’un bilgilendirilmesi,
  • 14. Seçime katılacak Grup Temsilcileri ve Bağımsız Adayların konuşmaları,
  • 15. Dilekler ve Kapanış.

1. GÜN: GENEL KURUL

Tarih: 24 Mayıs 2025 Cumartesi

Saat: 10.00 – 18.00

Yer: Oda Binası (1456 Sokak No:15 Alsancak/İZMİR)

2. GÜN: SEÇİMLER

Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulları Asıl ve Yedek Üyeleri ile Birlik Genel Kurul Temsilcilikleri Seçimi

Tarih: 25 Mayıs 2025 Pazar

Saat: 09.00 – 17.00

Yer: Kültürpark Celal Atik Spor Salonu, Basmane Fuar İçi

REKLAM ALANI
1- Dündar " Esnaf Odaları Kuruluş Amaçlarının Dışına Çıkmış Olup, Defter Tutmak Bizim Harcımız Değildir. Esnaf Odaları Kendi Görevlerini Yapamıyor. Kendi Görevini Yapamayan Esnaf Odaları Mali Müşavirlik İşini de Mali Müşavirlere Bırakılmalıdır. Defter Tutmak Mali Müşavirlerin Yasal Hakkıdır" Dedi.
REKLAM ALANI
Finansal karar alma modellerinin önemli bir bölümü, karar vericilerin tutarlı tercihler yaptığı, . . . .
Otomobil alım-satımında eski usul 1 Ocak 2026 itibariyle son erdi. Noter öncesi kontroller, satıştan önce zorunlu trafik sigortası ve . . . .
Motorlu Taşıtlar Vergisi, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı ye­rin vergi dairesi tarafından her yıl ocak ayının başında yıllık olarak tahakkuk ettirilir.
Yemek yardımı, işverenlerin çalışanlarına sağladığı bir sosyal hak olup, iş gücünün verimliliğini artırmak, çalışanların motivasyonunu . . . .
Ülkemizde yaşanan deprem felaketleri aslında konutların yenilenmesi gerektiği konusunu beraberinde getirmiş, son yıllarda gerek kentsel . . .
ikinci toplantının 06.02.2026 günü saat 14.00 de İstiklal Cad. No: 146 kat 3 Taksim İSTANBUL adresindeki İstanbul YMM Odasının Toplantı . . .
(2026-2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
Gelir Vergisi Kanunu’nun ticari kazançlarla ilgili 40’ncı ve serbest meslek erbabı ile ilgili 68’inci maddesinde 7194 sayılı kanunla yapılan . . . . .
30.12.2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlan 49 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği ile;
Video ve Fotoğraf Çekimleriniz İtina ile Yapılır
Bazı vergi indirim ve istisnalarından yararlanabilmek için, yasal düzenleme gereği, pasifte özel bir fon hesabı açılması gerekiyor . . . . .
Bilindiği üzere; 7571 sayılı Kanun uyarınca 2025, 2026 ve 2027 hesap dönem­lerinde enflasyon dü­zeltmesi uygulaması ertelendi. . . .
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) mesleği; vergi sisteminin sağlıklı işlemesi, kayıt dışı ekonomiyle mücadele . . . .
Marmara Üniversitesi bir tarihtir. 143 yıllık bir koca çınardır.Yaşam yeri, faaliyet alanı hep Sultanahmet olmuştur. Çok büyüyünce başka . . .
Mali İdarenin elektronik ortamda defter, belge düzenlenmesi, muhafazası, beyan­ların verilmesi ve alınması, bunların kontrolü alanında attığı . . .
Bütçe sadece rakamlardan ibaret değildir. İktidarın kimden yana tercih kullandığını gösteren bir “turnusol kağıdı”dır. Söylemlerden . . . .
Türkiye'de çalışma hayatında köklü değişiklikler öngören Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı.
Genel Kurul, TSK’nın deniz görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere ile en düşük emekli aylığı ve trafik cezalarını içeren kanun . . .