Son Dakika...Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu!
03 Temmuz 2025 Perşembe
Haziran ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre enflasyon rakamlarının ardından kira zammı da netleşti . . .
Son Dakika...Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu!
Son Dakika...Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu!

Haziran ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre enflasyon rakamlarının ardından kira zammı da netleşti. TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre belirlenen kira zam oranı, temmuz ayında yüzde 43,23 olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından haziran ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıklamasıyla konut ve işyeri kira artış oranları da belli oldu.

Açıklanan haziran enflasyon verisiyle birlikte temmuz ayında konut ve işyerleri kiralarında uygulanacak tavan zam oranı da  %43,23 olarak açıklandı.

Kira artış oranı hesaplama 

Mevcut kira bedeli: 20.000,00 TL

Kira artışı yapılacak ay: Haziran 2025

Kira artış oranı: % 45,80

Kira artış tutarı: 9.160,00 TL

Yeni kira tutarı: 29.160,00 TL

Geçtiğimiz ay ne kadar zam yapılmıştı?

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,53 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,09 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %35,41 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %45,80 artış olarak gerçekleşti. Buna göre, Haziran ayında kira artışı yüzde 45,80 oranında yapılmıştı.(Ekonomim)
REKLAM ALANI
11- TÜBADEF Başarı Ödüllerinde Sunumları Yapan Aslı Gültekin ve Aykut Akın, Başarı Ödüllerini Vermesi İçin TÜBADEF Genel Başkanı Bahri Olgun' u Kürsüye Davet Etti. (SON)
REKLAM ALANI
Memur ve Emekli Sandığı emeklilerine ocakta yapılacak zam büyük ölçüde belli oldu. Son enflasyon verileriyle enflasyon farkı ve toplu . . . . .
Meslek kodu, bir sigortalının işyerinde fiilen yaptığı işi uluslararası standarda göre tanımlayan ISCO (International Standard . . . . .
Perakende ticaretle uğraşan birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, fatura vermek mecburiyetinde olmadıkları satışların ve yaptıkları işlerin . . . .
POS ve sanal POS kullanımında bayilik ve benzeri iş ilişkilerinde usul ve esaslar netleşiyor; Gelir İdaresi Başkanlığı’na kayıt ve onay . . .
Vergi mahkemelerinde ön inceleme aşamasına en sık karşılaşılan dilekçe ret sebepleri dava konusu işlemin dilekçede açıkça belirtilmemesi, . . .
Kasım enflasyon oranları ve detaylar şahane, bol malzemeli!
(2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
TÜRMOB Genel Başkanı İrfan Hüseyin Yıldız’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı;
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon oranını aylık yüzde 0,87 yıllık enflasyonu ise yüzde 31,07 olarak açıkladı. Buna göre . . . .
Mesleğimiz, 3568 sayılı yasa ile yasal bir kimlik kazanmış ve bugüne kadar geçen süreçte kurum ve kurulların katkısıyla önemli bir . . . . .
2026 yılında vergi yargısında tek hâkimle bakılacak davaların sınırı 486 bin TL’ye yükseldi. Konusu 55 bin TL’yi geçmeyen davalarda kararlar
erel Asgari Tamamlayıcı Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme Sürelerinin Uzatılması
Danıştayımızın bazı kararlarından hareketle, sosyal medyada meslektaşlarımızın şişkin kasa hesabına adat yapılmasına gerek yok şeklin­de . . . .
Küçükçekmece İdman Yurdu Halı Saha Tesislerinde Düzenlemiş Olduğu Geleneksel Futbol Turnuvası Altıncı Hafta . . . .
Meslek Camiamızın Sorunlarını Dile Getiren Sayın Vekilimiz Mustafa Erdem'e Teşekkür Ederiz.
Son bir yıldır kamuoyunda sıklıkla dile getirilen, bir konuya şahit oluyorum. Evde oturan, eğitimini tamamlamış, hiçbir işte çalışmayan ve . . . . . .
Genel kabul gören görüşe göre insanların fiziksel, ekonomik, sosyal ve çevresel kayıplarına neden olan, normal yaşamı ve insan faaliyetlerini
Mersin'in Anamur İlçesi'nde Doğdum. İlk Ve Ortaokulu -Anamur'da Okudum.Lise, O Yıllarda Anamur'da Yoktu. Liseyi, İstanbul Kabataş Erkek