Vergi Usul Kanunu Sirküleri / 200
21 Mayıs 2026 Perşembe
02/09/2021 tarihli ve 31586 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 531 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 7 nci maddesinin (1) . . .
Vergi Usul Kanunu Sirküleri / 200
T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı

Vergi Usul Kanunu Sirküleri / 200

Konusu : 02/09/2021 tarihli ve 31586 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 531 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 7 nci maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendi ile belirlenen teminat verme süresinin uzatılması.

Tarihi : 21/05/2026

Sayısı : VUK-200/2026-6

1. Giriş:

213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin birinci fıkrasının (8) numaralı bendindeki yetkiye istinaden yayımlanan 531 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında teminat verme yükümlülüğü bulunan mükelleflerin, anılan Tebliğin 7 nci maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendi uyarınca, vermeleri gereken teminatın verilme süresinin uzatılması bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır

2. 531 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 7 nci Maddesinin (1) numaralı Fıkrası Uyarınca Belirlenen Teminat Verme Sürelerinin Uzatılması:

531 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 7 nci maddesinin (1) numaralı fıkrasının (b) bendi uyarınca, Mezkur Tebliğ kapsamında 2026 yılı Mayıs ayı sonuna kadar verilmesi gereken teminatların verilme süresi, 12 Haziran 2026 gününe (bu tarih dâhil) kadar uzatılmıştır.

Duyurulur.                                                                                                   

Bekir BAYRAKDAR
Gelir İdaresi Başkanı
REKLAM ALANI
4- Genel Yayın Yönetmenimiz Nusret Sümer İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı A. Müfit ERKARAKAŞ' la Yapmış Oluğu Söyleşilerle 3568 Sayılı Meslek Mensuplarını Bilgilendirmeye Devam Ediyor.
>
TÜRMOB Genel Başkanı İrfan Hüseyin Yıldız, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yasal statüye kavuşmasının 37. yılı . . . . .
Nitelikli İş gücü Yetiştirme Programı kapsamında Muhasebe Yardımcı Elemanı yetiştirilecektir.
3568 sayılı Meslek Yasamızın 37. yıldönümünde, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’mızın huzurunda olacağız…. . . .
Konya SMMM Odası Başkanı Halil Bıçakçı, 3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun . . . . .
Sosyal güvenlik reformu ile bir yandan ayrı ayrı tüzel kişilikleri olan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nın tek çatı altında toplanması, bir . . . .
Bölge Odaları Dayanışma ve İş Birliği Toplantısı Sonucu Değerlendirmesi ve Teşekkür Mesajı
04 Haziran 2026 tarihli Resmi Gazete ile gündemi oldukça meşgul edecek bir kanun yayımlandı. 7582 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik . . . . .
Gelir Vergisi Kanunu mükellefleri tam ve dar mükellef olarak iki kategoriye ayırmıştır. Bu ayrımın kanunda iki ölçüte göre yapılmıştır. . . .
4 Haziran 2026 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7582 sayılı kanun ile Kurumlar Vergisi Kanunu’na eklenen geçici . . . .
Son günlerde bazı belediye yöneticileri tarafından ruhsatsız işyerleriyle ilgili sorumluluğun mali müşavirlere yüklenmeye çalışıldığı, . . . . .
Önemli bulduğum güncel yargı kararlarını, zaman zaman bu köşede paylaşıyorum. Bugün Danıştay Üçüncü Dairesinin 3 Mart 2026 tarihli . . . . .
Hatırlanacağı üzere geçen yıl, emlak vergisi matrahının belirlenmesine esas arsa ve arazi değerlerinin takdirlerine ilişkin komisyon . . . . .
Gaziantep Mali Müşavirler Odası (GSMMMO), mesleki alandaki çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sosyal yaşamda da öncü bir rol üstleniyor
Vergi cezalarında indirim başvurularınızı, ihbarnamenin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde; dilekçeyle bağlı bulunduğunuz vergi . . . .
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran Cuma günü 3. Dünya İslam Ekonomi Zirvesi’nde konuştu. Konuşmada öne çıkan ve manşetlere . . . . .
TÜİK’in Mayıs ayı enf­lasyonunu açıklama­sıyla birlikte milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin Temmuz ayında alacağı artışın . . . . . .