Yabancı Yatırımcılar Tamamen Uzaktan Şirket Kurabilecek
30 Nisan 2026 Perşembe
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Tech Visa” programı kapsamında dijital şirketlerin kuruluş süreçlerinin sadeleştirildiğini . . . .
Yabancı Yatırımcılar Tamamen Uzaktan Şirket Kurabilecek

Yabancı Yatırımcılar Tamamen Uzaktan Şirket Kurabilecek


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Tech Visa” programı kapsamında dijital şirketlerin kuruluş süreçlerinin sadeleştirildiğini ve bürokratik engellerin kaldırıldığını belirterek, “Yabancı yatırımcılar, pasaport temelli kimlik doğrulama (KYC) süreciyle tamamen uzaktan şirket kurabilecek. Girişimciler, operasyonel maliyetleri önemli ölçüde azaltan sanal ofis hizmetlerine ve otomatik muhasebe altyapılarına erişebilecek.” dedi.

Bakan Kacır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’la birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan “Türkiye Yüzyılı: Yatırım İçin Güçlü Merkez” vizyonu kapsamında; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen uluslararası basın bilgilendirme toplantısında soruları yanıtladı.

Türkiye’nin savunma sanayisinde dünya standartlarında yüksek teknoloji ürünler ve sistemler tasarlayıp ürettiğine dikkat çeken Kacır, ülkenin girişimcilik ekosisteminin gücüne vurgu yaparak, bu alandaki yeteneklerin Türkiye’ye gelmesi için yeni bir fırsat penceresi açtıklarını ifade etti.

Bakan Kacır, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

AR-GE VE İNOVASYON KABİLİYETİ: Bugün Türkiye’de, 13 bin şirketin inovasyon yaptığı ve desteklerimizden yararlandığı 114 teknopark bulunmaktadır. Buna ek olarak özel sektörde 1.700’den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezi mevcuttur. Ar-Ge insan kaynağı kapasitemiz ise son yirmi yılda yaklaşık 29 binden 310 bine yükselmiştir. 

Bu durum, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon konusundaki kabiliyetini çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bunun en popüler sonuçlarından biri, bugün herkesin gördüğü savunma teknolojileridir; Türkiye, savunma sanayiinde dünya standartlarında yüksek teknolojiye sahip ürün ve sistemler tasarlayıp üretmektedir.

2 HAFTADA ÇALIŞMA İZNİ: Ülkemizde girişimcilik (startup) ekosistemi şu an oldukça güçlüdür ancak biz bunu daha da büyütmek istiyoruz. Geçen yıl yeteneklerin Türkiye’ye gelmesi için yeni bir fırsat penceresi açtık: 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile birlikte 'Türkiye TechVisa' programını başlattık. Bu program sayesinde dijital yeteneklerin çalışma izinlerini sadece iki hafta içinde almaları mümkün hale geldi ve ilk yılında 5 binden fazla dijital yeteneği Türkiye’ye çekmeyi başardık.

YABANCI YATIRIMCILAR TAMAMEN UZAKTAN ŞİRKET KURABİLECEK: Şimdi ise 'Dijital Şirket' uygulamasıyla bir adım daha ileri gidiyoruz. Şirket kuruluş süreçleri sadeleştirilerek çok kısa sürede tamamlanabilir hale getirildi ve tüm bürokratik engeller ortadan kaldırıldı. Yabancı yatırımcılar, fiziki olarak Türkiye'de bulunma zorunluluğu olmadan, pasaport temelli kimlik doğrulama (KYC) süreciyle tamamen uzaktan şirket kurabilecek. 

Girişimciler, ilk günden itibaren operasyonel maliyetleri önemli ölçüde azaltan sanal ofis hizmetlerine ve otomatik muhasebe altyapısına erişebilecek. Dijital şirket üyeleri, 'Terminal İstanbul Projesi' kapsamında dünya standartlarında bir girişimcilik merkezine erişim sağlayan özel ayrıcalıklardan yararlanacak. 

Ayrıca şartları sağlayan şirketler, belirli bir ölçek eşiğine ulaşana kadar vergi muafiyetlerinden ve maliyet teşviklerinden faydalanabilecekler. İnanıyoruz ki bu yeni adımlarla Türkiye, gelecekte startup’larve yetenekler için çok daha güçlü bir merkez (hub) haline gelecektir.(T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı)
REKLAM ALANI
4- DÖRDÜNCÜ BÖLÜ; Ayın Konuğu TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan'la, Genel Yayın Yönetmenimiz Nusret Sümer Mali Müşavirlerin Sorunlarını Enine Boyuna Masaya Yatırdı.
>
Türkiye'de mali müşavirlerin çalışma hayatı için "Survivor" benzetmesi aslında bir mizahın ötesinde,
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi iş . . . .
30.11.2023 tarihli EKONOMİ gazetesinde yayınlanan “Meclise Sunulan Yeni Vergi Kanunu Teklifinde Bulunan Düzenlemeler” yazımızda . . . .
Vergi levhasının ihdas sebebi, vergi bilincinin oluşturulmasında kamuoyu baskısından yararlanmaktır. Ancak levhaların işyerlerine asılması. . . .
TBMM komisyonunda kabul edilen torba yasa teklifinde kurumlar vergisine ilişkin dikkat çeken bir değişikliğe gidildi.
(2026-2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
İhracat Genel­gesi’ne göre; ih­racat bedeli dö­vizlerin fiili ih­raç tarihinden itibaren 180 gün içinde yurda ge­tirilmesi ve İBKB düzenlenmesi . . . . .
28 Şubat 2026 günü ABD ve İsrail’in İran’a saldırısıyla ilk önemli tepki petrol fiyatlarında ortaya çıktı. 60 dolar bandında istikrarlı bir . . . . .
Kurumlar vergisi beyan dönemi, 30 Nisan 2026 Perşembe akşamı itibariyle sona erdi. Şimdi başta geçici vergi beyan dönemi işleri olmak . . . .
Danıştay tarafından verilen son kararlar, ilgili sektörleri sevindirirken, Maliye’yi oldukça üzmeye başladı! Bu kararların ortak özelliği ise,. . . .
Bazı basın ve yayın organlarında; “Mart ayında Petrol ve Doğalgaz ürünlerinden tahsil edilen ÖTV tutarı bir önceki aya göre sadece 8 milyar lira azaldı
İndirim tutarının hesaplanmasında TCMB tarafından yararlanılan yıl için en son açıklanan ticari krediler faiz oranı dikkate alınacağından, . . . .
Kadınlar için yaşam her an mücadele ile geçiyor. Çocuk da doğunca, kadının yaratılışı gereği üretkenliği daha da artıyor. Her türlü . . . . .
Engelliler Haftası kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliğimizi 8 Mayıs 2026 Cuma günü Saat 13:00’ da gerçekleştireceğiz.
Futbol hayatımızın vazgeçilmez bir gerçeği ve büyük tutkusu! Tabi, bir de futbolun yarattığı bir ekonomi var! Forma, kulübe özel eşyalar, . . . . .
Türkiye ekonomisinin bugün karşı karşıya olduğu tabloyu anlamak için iki temel alana bir­likte bakmak gerekiyor: Merkez Bankası rezervleri . . . .