Yüksek Enflasyon Neden Düşmüyor ?
09 Mayıs 2025 Cuma
Ülke olarak hep birlikte yaşadığımız yüksek enflasyon, bütün ekonomik göstergeleri bozarken, ülke olarak kalkınmamızda bir engel olarak . . . .
Yüksek Enflasyon Neden Düşmüyor ?
Yüksek Enflasyon Neden Düşmüyor ?

Feyzullah Topçu

Ülke olarak hep birlikte yaşadığımız yüksek enflasyon, bütün ekonomik göstergeleri bozarken, ülke olarak kalkınmamızda bir engel olarak ortada duruyor. Halk yeter artık enflasyonu düşürün tepkilerine rağmen, sözde çözüm arayışında bulunan, Ekonomi yönetiminin ve Merkez bankası politikalarının yetersizliği ise açıkça ortadadır.

Halkın alım gücünde yaşanan ciddi gerileme ile yoksullaşma daha belirgin hale gelirken, ekonomi yönetiminden yapılan "başarılıyız" açıklamaları yöneticilere olan toplumsal tepkinin artmasına ve hükümete karşı güveni de sarsmaktadır.

Bu gidişte ülkenin uzun vadede yüksek enflasyonla mücadeleye devam edeceği anlaşılmaktadır. Yanlış ekonomi ve mali politikalar yüzünden ve tek adamlı yönetim sistemi devam ettiği sürece enflasyon düşmeyecek. MB Mehmet Şimşek'in bu yılın sonunda enflasyonu %20 çekeceğiz öngörüsü her zaman olduğu gibi tutmayacak. Hayal olarak kalacak. Bu gidişte önümüzdeki 5 yıl içinde enflasyonun %40’ın altına, 10 yıl içinde %35’in altına inmesi pek olası görünmemektedir.

Ülkemizde enflasyonun düşmemesi, birden fazla faktöre bağlıdır. Önemli bulduğum bazı bu temel faktörler üzerinde kısaca durmak istiyorum.

Bunlardan;

Fiyat bazlı enflasyon; Türkiye ekonomisindeki ithalata olan yüksek bağımlılıkla doğrudan ilişkilidir. Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, özellikle enerji, hammadde ve ara mallar gibi kalemlerde maliyet artışına neden olmaktadır.

Talep bazlı enflasyon ise; Uygulanan faiz artırımları ve sıkı para politikalarına rağmen tüketimde beklenen düşüş gerçekleşmemektedir. Ekonomiyi yönetenler orta ve dar gelirlilerin gelirlerini artırılırsak talep artar tezi yanlış olduğunu gördük. Asıl talebi artıran ithalata dayalı lüks tüketim mallarıdır. Bu malları tüketen de imtiyazlı, yüksek gelir gurubu olan zenginlerdir.
Diğer bir faktör Kamu harcamaları ve bütçe açıkları; Uzun süreden beri kamu harcamaları ve bütçe açığı piyasada enflasyonist baskıyı artıran kritik etkenlerdendir. Devletin borçlanarak yaptığı harcamalar, dolaşımdaki parayı artırarak fiyat seviyelerini yukarı çekmektedir. Buna ek olarak, kur geçişkenliği etkisi de hissedilmeye devam ediyor; döviz kurları stabil görünse dahi firmalar geçmiş kur artışlarının maliyet etkilerini halen fiyatlarına yansıtmaktadır ve fiyat indirimine yaklaşmamaktadır.

Enflasyonun asıl nedeni, para arzındaki genişlemenin ekonomik büyümenin üzerinde olmasıdır. İnsanların fazla harcama yapması ya da esnafın fiyat artırması gibi durumlar tek başına enflasyonu oluşturmaz; zira bunlar doğrudan para üretmez. Enflasyonun temelinde, kredi büyümesi ve Merkez Bankası’nın piyasaya sürdüğü yeni para yatmaktadır.

Köklü bir değişim için güçlü bir ekonomik program ve yapısal reformların devreye girmesi gereklidir. Ancak mevcut koşullar, böyle bir dönüşümün yakın vadede gerçekleşme ihtimalinin zayıf olduğunu göstermektedir.

Adaletin, hukukun, şeffaflığın ve adil rekabetin eksik olduğu bir ortamda belirli firmalara tanınan avantajlar, ekonomik reformların önündeki en büyük engellerden biridir.

Enflasyonun yalnızca faiz politikalarıyla düşürülemeyeceği de yaşamakta olduğumuz bu tablo net ortaya koymaktadır. Tarım ve sanayi sektörü için kısa ve orta vadeli stratejik planlamalar yapılmadıkça kalıcı bir çözüm sağlanması mümkün değildir.

Ayrıca piyasa içinde denetim eksikliği de ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Serbest piyasa anlayışı adı altında birçok kişi kendi belirlediği fiyatlarla satış yapmaktadır. Aynı miktardaki aynı kalitede bir mal bir firmada 100. Tl. İken, başka bir firmada aynı mal 200.Tl.dir. Bu durum denetim ve kontrol edilmediğinde enflasyonun neden düşmediğini daha net anlaşılmaktadır.

Ülkede kolay yoldan zengin olanlar ticaretle uğraşan, aç gözlü kazanma hırsı yüksek olan, varlıklı kesimler varken, işimiz gerçekten çok zor. Asıl sorun doğru ekonomik politikalar uygulanmadığı takdirde, yük hep vatandaşın omuzlarına binmektedir. Bu dengesizlik ve iş görme anlayışı sürdükçe de çözüm sağlamak bir hayli zor görünüyor.

Sözün özü; Birilerin dediği gibi, yüksek enflasyon bizim kaderimiz olmamalı.
REKLAM ALANI
4- Bilgilendirme Konuşmalarını İstanbul SMMM Odası Başkanı Erol Demirel Tamamladıktan Sonra Temsilci Yardımcısı Gizem Ovalı Demirel'e Teşekkür Plaketi Vererek Etkinliğe Son Verdiler.
>
Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak tanımlıyor.
Tacir mal ve hizmet üretir veya piyasadan temin ettiklerini yeniden yahut işleyerek tekrar piyasaya sunar, serbest meslek erbabı genelde hizmet üretir.
İyi Haftalar Dileklerimizle . . .
Neslimiz-Gençlerimiz- Çevremiz-Gezegenimiz İçin Toplumsal Çağrı…………………..
Oda başkanlarının katılımıyla Eskişehir’de gerçekleştirildi. Toplantıda, mesleki gelişmeler, güncel düzenlemeler ve bölgesel sorunlara ilişkin . . .
ikinci toplantının 06.02.2026 günü saat 14.00 de İstiklal Cad. No: 146 kat 3 Taksim İSTANBUL adresindeki İstanbul YMM Odasının Toplantı . . .
Bu hikayeyi HEPBİRLİKTE yazıp, HEPBİRLİKTE başaracağız.Temsil ettiğimiz SMMM samimiyetle savunduğumuzun bir göstergesi olarak;
Sosyal güvencesi olmayan bir vatandaş için yaşam çok zor. Günümüz koşullarında enflasyon yüzünden, özellikle metropol kentlerde . . . . . .
Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen “Mesleki Etik, Haksız Rekabet ve Belge Kullandırma (Korsan) . . .
Kıdem tazminatı; genel olarak işverene ait bir ya da birkaç işyerinde bel­li bir süre çalışmış bir işçi­nin, işini kaybetmesi halin­de işinde . . . .
(Yemek yeme usulüne ve sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal kaşık, bıçak, bardak, peçete, kül tablası, vazo, şamdan ve menaj
Davos 2026’nın soğuk koridorlarında yankılanan o temel cümle, aslında binlerce kilometre ötedeki ofisimizde, masamızın üzerindeki . . . .
30.12.2025 tarihli Resmî Gazetede yayımlan 49 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği ile;
(2026-2025-2024- 2023 - 2022 - 2021 - 2020 -2019 -2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 ve Diğer Yılları İçerir)
Ticaret Kanununun 509. maddesi ile Sermaye Piyasası Kanununa tabi olmayan sermaye şirketlerine de avans kâr payı dağıtma olanağı . . . .
13 Haziran 1989 tarihinde, 3568 sayılı Serbest Mu­hasebeci Mali Mü­şavirlik ve Yemin­li Mali Müşavirlik Kanunu ile mes­lek yasasına kavu­şan. . . .
Fatih Sultan Mehmet’in 15. yüzyılda İstanbul’u fethetmesiyle Orta Çağ'ın kapandığı ve Yeni Çağ'ın başladığı kabul edilir.